Korányi László

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Villamosmérnöki Karán végzett, később diplomát szerzett a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen (ma Corvinus), továbbá tanult az angliai Ashridge Management College-ban is.

Végzés után orvosi műszerek fejlesztésén dolgozott a Medicor K+F Intézetében. Közel 20 éven át több informatikai céget alapított és vezetett, egy sikeres exit után a Nasdaq-on jegyzett izraeli Magic Software Enterprises magyarországi leányvállalatának volt az ügyvezetője és a középeurópai régióért felelős vezetője.

2007-12 között a Tel Aviv-i magyar nagykövetség tudományos és technológiai követ-tanácsosaként az izraeli innovációs sikerek magyarországi adaptációján és az izraeli-magyar K+F kapcsolatok építésén dolgozott. 2012-15 között a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyetteseként, majd megbízott elnökeként végzett tevékenységének egyik fontos eredménye volt a magyarországi startup ökoszisztéma állami támogatási rendszerének kidolgozása, ennek részeként az azóta is működő technológiai inkubátor program (Gazella program) elindítása. Egyik elindítója volt az első magyar startup stratégiának, a Budapest Hub programnak.

2015-16-ban a BME-vel együttműködésben egy magyar-finn vegyesvállalat keretében a Demola program működtetésén és az MIT Venture Mentoring Service magyarországi elindításán dolgozott.

2017. januárja óta az Óbudai Egyetem Innovációs igazgatója.

Innovációs igazgató
Óbudai Egyetem