Tárnoki Ádám Domonkos

Dr. Tárnoki Ádám Domonkos PhD, egyetemi adjunktus, Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinika, Amerikai Magyar Orvosszövetség (HMAA) Magyarországi Tagozat alelnöke

Egyetemi adjunktusként dolgozik az SE Radiológiai Klinikáján, német tanulmányi felelős, a Magyar Radiológus Társaság Ifjúsági Bizottság tagja, a Magyar Radiológia folyóirat főszerkesztő-helyettese. A Magyar Ikerregiszter alapító tagja, doktori értekezését kardiovaszkuláris ikervizsgálatokból írta. A világ több országában tanult és folytatott kutatómunkát számos ösztöndíjnak köszönhetően, Németországban vendégorvosként is dolgozott. Több, mint 17 díjat és elismerést kapott, közte a Markusovszky, Nemzeti Kiválósági és a Junior Prima Primissima díjat. Közel 300, döntően nemzetközi előadás és 150 közlemény szerzője (impakt faktor 130 felett). Az Amerikai Magyar Orvosszövetség Magyarországi Tagozatának alelnöke. A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja.

Egészségügyi menedzser és orvos közgazdász. A HMAA támogatásával részt vett a magyarországi dohányzásellenes kampányban és az első hazai objektív dohányfüstkoncentráció mérő tanulmány elvégzésében.

egyetemi adjunktus
Semmelweis Egyetem