vITathon 2017

Téma: adatokkal a dohányzás ellen

A sorozat első, harmincórás versenyét 2017. október 13-án, pénteken 12:00 és október 14-én, szombaton 18:00 között rendezi meg az Óbudai Egyetem a Semmelweis Egyetemmel közösen. Idén a dohányzás és a kapcsolódó egészségügyi problémák adatainak elemzése és új összefüggések feltárása lesz a két egyetem vegyes csapatainak feladata adatbányász vagy más, big data területen ismert módszerekkel. Vegyes csapatok összeállítására azért van szükség, mert a nagy adatbázisok kezelése informatikai, az elemzés pedig egészségügyi, gazdasági szaktudást igényel a csapatoktól.

A versenyen a rendelkezésre álló adatokból és eszközökkel, az informált döntéshozatal támogatásával olyan megoldási javaslat kidolgozása a feladat, amely a dohányzásról való leszokás hátterét, az azzal kapcsolatos összefüggéseket mutatja be.

smoke_free

Fókusz

A feladat eredménytermékei különböző területekre fókuszálhatnak.

  • Kormányzati szintű intézkedések megtételére és az azzal kapcsolatos lehetőségekre hívja fel a figyelmet;
  • Új közvélemény tájékoztatási és ellátórendszeri működési modelleket fogalmaz meg, kitérve az üzleti alapon működtethető megoldásokra;
  • Új tudományos kutatási területet jelöl ki, vagy a diagnosztika, kezelés, ápolás új lehetőségeit mutatja be;
  • Üzletileg hasznosítható megelőzési, diagnosztizálási és kezelési, ápolási eljárásokra tesz javaslatot startup vagy nagyvállalati üzleti modellek kidolgozásával.

Helyszín

A vITathon helyszíne a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjának épülete (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.).

  • A versenyhelyszín lehetőséget nyújt a versenyzők számára a közös gondolkodásra, együttdolgozásra. Lehetőség van a verseny ideje alatt végig az épületben maradni, polifoamot, hálózsákot hozni kell.
  • Étel, ital svédasztalosan lesz tálalva.
  • A vITathon-nak otthont adó épület vezetéknélküli szélessávú internettel ellátott, a versenyzők projektort és nyomtatót vehetnek igénybe a helyszínen.
  •  A verseny során használandó elektronikus készülékeket (notebook, okostelefon, tablet, szenzoros adatgyűjtő eszközök, stb.) a résztvevők biztosítják a saját csapatuk számára.

Részvétel

A vITathon eseményein a Semmelweis Egyetem vagy az Óbudai Egyetem aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, illetve a verseny időpontjához képest 3 éven belül (2014-ben vagy az azt követő években), a két intézmény egyikén végzett frissdiplomások vehetnek részt csapatonként minimum 1-1 fővel, de a versenyre egyéb intézményből is regisztrálhatnak versenyzők, gazdasági vagy menedzsment képzésben résztvevők csatlakozását is bátorítjuk.

  • A vITathon–on való részvétel feltétele az egyéni regisztráció, majd a csapatba jelentkezés.
  • Az egyéni regisztrációkra meghosszabbított határidővel 2017. október 12. 12.00-ig van lehetőség.